Kasvatusviesti 2/2014

Julkaistu: 23.4.2014

Saanko esitellä: Partiokasvatus ja kasvatusvaliokunta!

Partioliikkeenä olemme ottaneet haasteeksemme tukea yksilöllisesti 7 – 22 – vuotiaiden kasvua ja kehitystä kohti täysipainoista ja onnellista elämää, jossa voi olla hyödyksi toisille ihmisille, yhteiskunnalle ja ympäristölle. Haaste on suuri, sillä pelkästään partiokasvatuksen kohderyhmään kuuluvia partiolaisia on jo noin 40 000.

Partiokasvatusta tekemään tarvitsemme mahtavan joukon ihmisiä. Näiden täytyy saada tukea, sparrausta ja tietotaitoa kasvatuksen toteuttamiseen. Tuen antajilla pitää olla tietoa, näkemystä, kykyä sekä ennenkaikkea palavaa intoa tehtävänsä hoitamiseen. Tarvitaan myös niitä, jotka pitävät huolta suunnassa pysymisestä, niitä, jotka huolehtivat, että välineet ovat kunnossa ja niitä, joilla on näkemys siitä, mitä kohti ollaan menossa.

Olemme olemassa siksi, että:

… partio-ohjelma on laadukas ja sitä toteutetaan lippukunnissa aktiivisesti

… piireillä on kykyä ja resursseja tukea lippukuntia partio-ohjelman toteuttamisessa

… partio-ohjelma kehittyy hallitusti ja tutkittuun tietoon perustuen, yhteiskunnan ilmiöitä ennakoiden

… partiokasvatus on yleisesti tunnustettua myös partion ulkopuolella

… partioliikkeellä on asiantuntija-asema 7 – 22 – vuotiaiden oheiskasvattajana

Tämän varmistamiseksi:

… kerromme partiokasvatuksesta sekä keskusjärjestön että piirien toimijoille

… tuemme piirien ohjelmatoimijoita

… koordinoimme partiotutkimusta ja -tiedon keruuta

… seuraamme yhteiskunnassa tapahtuvia asioita, ilmiöitä ja oivalluksia, jotka koskevat lapsia ja nuoria

… teemme yhteistyötä lapsia ja nuoria kasvattavien tahojen kanssa

… kehitämme jatkuvasti partio-ohjelmaa ja sitä tukevia materiaaleja

… olemme aktiivisesti esillä myös muualla kuin partiossa

Vuoden alussa saimme virallisen valtuutuksen uudelle nimellemme Kasvatusvaliokunta eli tuttavallisemmin KasVa. Tarvittava porukka on rekrytoitu, ryhmä on järjestäytynyt, hihat on kääritty ja hommat on aloitettu.

Innostunutta ja aikaansaavaa yhteistyötä toivottaen

Lotte, Kasvatusvaliokunnan pj


Uuden ohjelmapankin ensimmäinen prototyyppi julkaistu – kokeile ja anna palautetta!

Prototyypissä ohjelma on yhdistetty toiminta.partio.fi -sivustoon ja palvelu toimii myös puhelimella ja tabletilla. Prototyyppin kehityksessä on pyritty tekemään palvelusta mahdollisimman helppokäyttöinen. Mikään ei kuitenkaan ole täydellistä, joten palautettasi tarvitaan. Palautteen avulla huonot ratkaisut saadaan korjattua ennen palvelun toteutusta.

Mitään ei ole vielä teknisesti toteutettu, joten nyt on loistava mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen. Kaikkea voidaan vielä muuttaa!

Aikaa kommentointiin on pääsiäismaanantaihin asti. Tämän jälkeen prototyypistä tehdään vielä toinen, lopullisempi versio, jota käytetään uuden ohjelmapankin toteutuksen pohjana.

Prototyyppi löytyy täältä: http://evo.partio.fi/opf-proto/


Partiomestaruus on jälleen tarjolla – kuka on Partiomestari 2014?

Viime syksyn hyväntuulisin tv-sarja Partiomestari saa jatkoa ensi syksynä, kun uudet partionuoret vastaavat entistä suurempiin haasteisiin tv-yleisön edessä. Ohjelmassa tarpojaikäiset, eli 12–15-vuotiaat nuoret kisaavat erilaisissa yhteistyö- ja selviytymistaitoja vaativissa partiotaitotehtävissä. Ohjelma on suunnattu kaikenikäisille – ei vain nuorille.

Sarjaa kuvataan kesä-, heinä- ja elokuussa 2014 Lounais-Suomessa ja sarja esitetään YLE TV2-kanavalla seitsemänä viikkona syksyllä 2014. Sarjan juontaa ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttu Ronja Salmi, ja kisan tehtävät suunnittelee viime vuonnakin kisan arkkitehtinä toiminut Antti Knuuti. Kisavartioiden mukana kulkee myös partioässä ja kisan tuomari, löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman.

Lue lisää partiomestari.fi


Ohjelmankehityspäivä su 18.5. Partioasemalla

Jotta ikäkausiohjelmamme eläisi ajassa, tarvitsee se säännöllistä viilausta. Tällä kerralla tarkistukseen päätyvät erityisesti tietotekniikkaan ja sosiaaliseen mediaan liittyvät aktiviteetit. Tapahtuma on tarkoitettu ihan jokaiselle partio-ohjelman kehittämisestä kiinnostuneelle. Ilmoittaudu mukaan 14.5 mennessä Polussa. Ideoita, ajatuksia ja kehittämisvinkkejä otetaan koko ajan vastaan myös osoitteessa ohjelmapalaute@partio.fi. Lisätiedot tapahtumasta ohjelmankehitysvastaavilta joko kaisa.johto@partio.fi tai birgitta.edelmann@partio.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *