Kasvatusviesti 1/2015

Julkaistu: 16.3.2015

Vuoden 2016 Ohjelmapainotukseksi on valittu ”Hyvää elämää – Parempaa maailmaa”.

Ohjelmapainotuksen aktiviteetit tulevat koostumaan Palvelu- teeman ympärille. Palvelu- teemaan otetaan kaksi näkökulmaa; niin yksilönä itsestään huolehtiminen kuin maailman pelastaminenkin. Punaisena lankana: ”Pidä itsestäsi huolta ja huolehdi myös toisista”. Ohjelmapainotuksen on tarkoitus myös nostaa partiomenetelmän ”Päivän hyvä työ”- kohtaa paremmin esille sekä tarjota uusia näkökulmia tämän osan toteuttamiseen viikoittaisessa partiotyössä.

Ohjelmapainotus tulee sisältämään useita eri tasoisia ja kaikille ikäkausille suunnattuja aktiviteetteja niin lippukuntien koloiltoihin, yhteistyöhön sisaruslippukuntien välille, aluetoiminnan tueksi ja jopa mukaan piiri- ja keskusjärjestötasoiseen toimintaan. Ohjelmapainotus tukee Roihun ajatusta Kipinöistä ja Hiilloksista: kevään aktiviteetit ovat jokainen osa Kipinöitä sekä syksyllä suoritettavat aktiviteetit Hiillosta. Aktiviteettien suorittamisjärjestykseen tulee vain ehdotuksia ja jokainen aktiviteeteista on vapaaehtoinen – totta kai.

Ohjelmapainotus vuonna 2016 organisoidaan Roihun kasvatusryhmästä käsin. Vuoden 2016 Suomen Partiolaisten toimintakalenterissa Finnjamboree Roihu on suurin tapahtuma. Roihu 2016 ei ole vain leiriprojekti, vaan sen tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle suomalaiselle partiolaiselle elämys, koko vuoden 2016 aikana. Ohjelmapainotus saa vetäjäkseen oman mestarin, joka kuuluu Roihun kasvatusryhmän Kipinä ja Hiillos- ryhmän alle. Ohjelmapainotuksen projektiryhmän sisällyttäminen Roihun projektiryhmään tukee vuoden kestävää elämystä sekä luottamushenkilöresurssien tehokasta käyttöä. Lisäksi Roihu pystyy Ohjelmapainotuksen kautta tukemaan piirejä ja lippukuntia Roihulle osallistumiseen tuottamalla valmiita valmistautumiseen liittyviä materiaaleja sekä olemalla tuottajaosapuolena mahdollisesti myös piirien/lippukuntien tapahtumissa.


Ohjaajakoulutus 2/2015

Seuraava ohjaajakoulutus järjestetään FiSSc:n Indaba-leirin yhteydessä 12.–14.6. Partiopoukamassa. Koulutus käynnistyy jo 1.4. ja ennen kesän kurssiosaa, järjestetään ennakkotapaaminen. Koulutus päättyy 14.6. Partiopoukamassa. Kurssi on kaksikielinen. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: http://toiminta.partio.fi/uutiset/toimintakalenteri/ohjaajakoulutus-22015


Vaeltajaikäkauden ulkomaanprojekti

Ulkomaanprojekti on vaeltajaikäkauden huipennus. Vaeltajien tukemiseksi piiri voi järjestää ulkomaanprojektikurssin. Kurssien järjestäjille on tehty tukipaketti, joka löytyy google-drivestä. https://drive.google.com/folderview?id=0B6n5iZV-Ynn1T3IwYi1TR2hfRkU&usp=drive_web

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *