Kasvatusviesti 2/2016

Julkaistu 16.3.2016

Lippukuntatuen uudistus tuo toiminnanalat lähemmäs toisiaan

Lippukuntatuen uudistus etenee lippukunnasta ja piiriorganisaatiosta käsin, mutta aivan pian tulee myös aika miettiä, miten keskusjärjestön toiminnanalojen keskeiset viestit kulkeutuvat tulevaisuuden timanttisiin aluetiimeihin ja lippukuntiin saumattomasti, loogisena kokonaisuutena ja ilman ahdistavaa infoähkyä. Viritä aivolohkosi siis siihen, että toiminnanalojen väliset muurit tulevat rakoilemaan, eivätkä laajennetutkaan ehkä ole ensi vuonna enää entisensä! Asiaa sivuttiin alue-, kasvatus- ja vapaaehtoistuen valiokuntien yhteisessä kokouksessa, joita asia eniten koskee. Pysy kuulolla.


Lippukuntakansio tarvitsee parastasi!

Lippukuntakansio, tuo lippukunnanjohtajien pyhä kirja, joka sisältää vastauksen lähes kaikkeen lippukunnan hyvään perustoimintaan liittyvään on kokemassa muodonmuudoksen. Päivityksen yhteydessä lippukuntakansio viedään internetiin, osaksi toiminta.partio.fi -sivustoa. Päivitys tapahtuu niin, että aluevaliokunnan työntekijä Anna Bryk koordinoi ja eri osuudet kirjoitetaan kunkin sisältöosuuden suurimpien tietäjien toimesta. Saattaisiko sinulla, ryhmälläsi tai projektillasi olla asiaa, sisältöä ja annettavaa lippukuntakansiolle? Ota yhteys Annaan.


Satahanka XIII -leirinjohtaja

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter hakee johtajaa Satahanka XIII:lle, ja samalla Finlands Svenska Scouter hakee johtajaa Nothamn VIII leirille! Leirit ovat suomalaisen partioliikkeen ikimuistoisia voimannäyttöjä. Satahanka kerää suomalaisia ja ulkomaalaisia partiolaisia yhteen meripartiotoiminnan merkeissä ja antaa osallistujilleen unohtumattoman elämyksen. Leiri järjestetään vuonna 2018. Jos kiinnostuit, ilmianna suurleirin johtajaksi sopiva henkilö täällä. Ilmoittamasi henkilö voit olla sinä itse tai joku muu. Haku on avoinna 31.3.2016 asti. Lisätietoja pestistä antaa Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Ida Ringbom.


Sudenpennun jäljet -kirja uudistuu syksyksi

Sudenpentujen Jäljet-kirjasta ollaan ottamassa uusi painos. Uuden painoksen yhteydessä on mahdollisuus päivittää kirjan sisältöä. Jotta sudenpentujen tärkeimmästä kirjasta saadaan mahdollisimman toimiva, kerätään akeloilta palautetta kyselyn muodossa. Palautekyselyyn pääsee vastaamaan osoitteessa http://goo.gl/forms/qzgAOYgj59 täyttämiseen. Vastausaikaa on maaliskuun loppuun asti. Olisi hienoa, jos sinäkin ennättäisit käydä kommentoimassa, miten kirjasta saadaan entistä ehompi. Uusi suomenkielinen painos tulee kauppoihin ensi syksyksi.peukku

Kommentteja voit halutessasi lähettää myös spostilla ohjelmankehitysvastaaville Kaisalle (kaisa.johto@partio.fi) ja Tittille (titti.edelmann@partio.fi)

 

 

 


Johtajankansiosta Partio-ohjelmakansioksi = nimi muuttuu

Partiokasvatuksen tiiliskivimäinen kaikenkattava julkaisu ”Johtajankansio” sisältöineen päivittyy uusien ikäkausipäivitysten myötä. Ikäkausiosat päivittyvät vuosittain yksi kerrallaan ja tänä vuonna päivitetään tarpojan osaa. Kansion nimi muuttuu päivitysten myötä enemmän kuvaavaksi Partio-ohjelma -kansioksi. Tätä nimimuutosta vahvistamaan tehdään tarrat, jotka kansioon voi liimata. Tarroissa muistutetaan myös uudistuvasta sähköisestä ohjelmapankista partio-ohjelma.fi:stä.

Tarroja lähtetään lippukuntiin toukokuun lippukuntapostin mukana. Myös ostaessaan uudistettuja ikäkausiosia kansioon, saa kaupan päälle uudet tarrat.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *