Kasvatusviesti 2/2017

Julkaistu: 22.3.2017

Luotsataan paremmin vuonna 2018

Partiossa lapset, nuoret ja aikuiset toimivat yhdessä. Aikuinen on tukemassa lapsen ja nuoren kasvua, osallistumista ja vaikuttamismahdollisuuksia. Kolmen vanhimman ikäkauden osalta aikuisen tuki, luotsaus, kaipaa vielä vahvistusta. Tästä syystä ohjelmapainotus vuodelle 2018 on luotsitoiminta.
Ohjelmapainotuksen myötä on tarkoitus lisätä luotsien, erityisesti koulutettujen luotsien, määrää lippukunnissa sekä selventää luotsin tehtävää ja toteuttaa luotsien toimintaa helpottavia työkaluja sekä materiaalia. Lisäksi luotsaus tuodaan entistä selvemmin osaksi tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäkausitapahtumia. Ohjelmapainotus tulee näkymään tekemisessä keskusjärjestössä, piireissä sekä lippukunnissa.


Eräopaskurssi starttaa elokuussa

Kurssin tavoitteena on kouluttaa partiolaisten eräoppaita tukemaan ja edistämään lippukuntien, piirien ja keskusjärjestön retkeily- ja vaellustoimintaa. Kurssi koostuu teoriaosasta, kesä- ja talvivaelluksesta ja lisäksi tehdään tehtäviä keväällä ja syksyllä. Kurssilaiset haastatellaan ennen kurssin alkamista, jotta kaikkien taitotaso on varmasti kurssin edellyttämällä tasolla. Hinta ja viimeisen vaelluksen päivämääriä vielä haarukoidaan, mutta lisätietoja voi kurkata jo sivulta

http://toiminta.partio.fi/kouluttautuminen/koulutukset/erataitokoulutus/eraopaskurssi-2017-2018. Ilmoittautuminen ei ole vielä auki, mutta aukeaa ihan lähiaikoina.


Meripartiojohtajapäivät 8.4. Hangossa

​Tule keskustelemaan ajankohtaisista meripartioaiheista! Tänä vuonna aiheina on muun muassa Satahanka/Nothamn 2018 (Staabi paikalla) sekä Saaristokippari- ja kipparikurssien päivitysryhmä! Tapahtuma alkaa klo 10.15 ja päättyy noin klo 18. Paikka on Hangossa Ravintola Origo, Satamakatu 7, 10900 Hanko

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki

http://toiminta.partio.fi/uutiset/toimintakalenteri/meripartiojohtajapaivat-2017


Explo etsii tekijöitään! 

Explon staabin pesteistä fasiliteettipäällikön ja majoituskoulupäällikön pestit ovat edelleen avoinna. Jos koet, että vuoden makeimman samoajatapahtuman tärkein työ tehdään kulisseissa ja mahtavan Explon tekee seikkailun ja hummailujen lisäksi myös toimiva majoitus ja hyvä ruoka, voisi jompi kumpi pesteistä olla juuri sinulle! Seuraavan kierroksen pestejä on auennut myös viestinnän ja ohjelman osa-alueilla, tsekkaa kaikki pestit netistä! Nähdään Salossa!


Johtajatulet 25.-27.8.2017

Suomen suurin johtajuusfestari ja aikuisten oma metsäretki tulee taas elokuussa. Varaa jo nyt kalenteristasi 25.8.-27.8., huikealle viikonlopulle, jossa saa oppia, nauraa ja kehittyä! Johtajatulien ilmoittautuminen alkaa 1.4, ja aina 2.5 asti on aikaa ilmoittautua early-bird hintaan 60 euroa. 3.5 alkaen tapahtumaan ilmoittautuneet laskutetaan normaalihinnalla 75 euroa. Lisää tietoa ilmoittautumisesta ja tulista muutenkin löytyy johtajatulien nettisivuilta: johtajatulet.partio.fi.

Tänä vuonna johtajatulilla käsitellään viittä isoa teemaa:
•    Parempaa johtamista – Miten Suomi saadaan nousuun paremman johtamisen avulla?
•    Kovaa osaamista – Miten partiossa opittuja taitoja voi hyödyntää työelämässä?
•    Tulevaisuuden tekijä – Mitä taitoja meidän pitää oppia tulevaisuutta varten?
•    Eettinen johtajuus – Miten johtamalla voidaan yrityksiä ohjata eettisemmille vesille?
•    Vapaaehtoisten johtaminen – Mitä vapaaehtoisten johtaminen on arjessa? Miten se muuttuu tulevaisuudessa?

Luvassa on workshoppien lisäksi inspiroivia luentoja ja keskusteluita Suomen parhaiden johtajuusasiantuntijoiden kanssa.

Oman osaamisen kehitämisen lisäksi Johtajatulilla panostetaan elämykselliseen ohjelmaan. Suomen Luonnon päivää juhlitaan muutamassakin muodossa päivän aikana, ja elämystiimi pitää huolen siitä, että pääset  halutessasi ylittämään itsesi ja kokemaan jotain uutta. Ihan yhtä sallittua ja suotavaa on myös istuskella kerrankin rauhassa partiotuttujen kanssa kahvilassamme.

Jos Johtajatulet tuntuvat omalta jutulta myös tekijän näkökulmasta, niin tiimeissä on hienoja pestejä auki, kurkista ne täältä:  http://johtajatulet.partio.fi/pestit/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *