Kasvatuksen inspiraatio 2014

“Järjestöt ovat nuorten merkittäviä kasvuympäristöjä”

Mikä on järjestöjen rooli oheiskasvattajana ja mihin niiden tulisi tulevaisuudessa varautua osana tätä roolia?

Millaista kasvatusta nuoret tarvitsevat muuttuvaan maailmaan? Mikä on järjestöjen rooli nuorten kasvatuksessa? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Suomen Partiolaisten järjestämässä Kasvatuksen inspiraatio -tapahtumassa!

Lauantai 27.9. on seminaari kaikille nuorten parissa toimiville järjestöille ja muille toimijoille, jossa huippupuhujat johdattelevat meidät yhteiskuntamme tulevaisuuteen, nuorten alati muuttuvaan maailmaan ja järjestöjen keinoihin tarjota nuorille paikkoja kasvamiseen. Iltapäivällä syvennytään workshopeissa eri näkökulmiin ja keinoihin kasvattaa nuoria.

LisäKASVATUKSENINSPIRAATIO-i2ilmaniheijastustatietoa saat liittymällä Kasvatuksen inspiraation Facebook-tapahtumaan
osoitteessa: https://www.facebook.com/events/325717064245359/

 

Ohjelma lauantaina 27.9.

10.00 Tilaisuuden avaus, Viljami Hätönen / Timo Sinivuori / Kimmo Mäki
10.05 Opetushallituksen tervehdys, Sirkka-Liisa Kärki
10.15 Nykypäivän nuori, Sanna Aaltonen, Nuorisotutkimusseura
10.45 Vähemmistöryhmät ja non-formaali oppiminen, Anni Pellikka, Suomen Partiolaiset
11.15 Non-formaalin osaamisen tunnistaminen, Kimmo Mäki, Haaga-Helia
11.45-12.00 Tauko
12.00 Yrityskylä – opintokokonaisuus, Minna Ala-Outinen, Tomi Alakoski, Yrityskylä
12.30 Projektiyhdistys projekteissa oppimisen näyttämisen tukena, Jouko Kaaja, PRY ry
13.00 Lounas
14.00 Työpajat, osallistujat valitsevat yhden työpajan iltapäiväksi

    • Oman oppimisen sanallistaminen Youthpassin avulla, Jutta Kivimäki, CIMO

Youthpass on samalla todistus, käytännön työkalu ja prosessi. Se auttaa tunnistamaan ja tunnustamaan nonformaalia oppimista EU:n Erasmus+ -ohjelman Youth in Action toiminnoissa 8 avainosaamisalueen kautta. Kuinka näitä osaamisalueita ja menetelmää voitaisiin hyödyntää partiossa? Jutta Kivimäki työskentelee ohjelma-asiantuntijana kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOssa

  • Kokemuksellinen oppiminen Yrityskylässä – Partion ja Yrityskylän yhteistyön kehittäminen, Minna Ala-Outinen, Tomi Alakoski, TAT

Voiko koloillan pitää Yrityskylässä? Mitä partio-ohjelman sisältöjä yrityskylässä voi käsitellä ja oppia? Miten käytäntö toimii? Workshopissa kehitellään koloiltaa järjestettäväksi Yrityskylässä.

  • Verkoston tuottama oppiminen ja sen yhteisöllinen suunnittelu, Tarja Toikka, Suomen Partiolaiset

Työpajan näkökulmana  ovat järjestöjen mahdollistamat aidot oppimisympäristöt. Aitous tarkoittaa oppimisen kohteen ja oppimistekojen liittymistä toisiinsa. Nykyiset toimintaympäristöt edellyttävät työelämätaitoina halukkuutta ja kykyä toimia verkostossa. Työpajassa perehdytään toiminnallisin menetelmin verkoston tuottaman oppimisen tunnistamiseen ja kehittämiseen. Osallistavassa työskentelyssä järjestön tuottamaa tapahtumaa tarkastellaan oppimisympäristönä, jossa ajankohtaiset kompetensseihin perustuvat osaamistavoitteet voivat toteutua.

  • Mihin SP-FS tarvitsee Turvallisesti yhdessä -ohjetta?, Jutta Huovinen, Jenna Honkanen, Kaisa Pasanen, Suomen Partiolaiset

Suomen partiolaisille on laadittu uusi ohjeistus, jonka tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten turvallista kasvua ja kehitystä. Ohje auttaa toimimaan ennakoivasti esimerkiksi kiusaamistilanteissa, mutta toisaalta myös lastensuojelua vaativissa tapauksissa. Ohje antaa valmiudet myös vapaaehtoisen rikostaustan selvittämiseen. Syksyn 2014 aikana ohjeen rinnalle valmistuu nettikurssi, josta tulee kaikille täysi-ikäisille ja ryhmän vetäjille velvoittava koulutus. Tässä työpajassa sinulla on mahdollisuus tulla kuulemaan uudesta materiaalista tuoreeltaan ja keskustelemaan aiheen herättämistä ajatuksistasi!

    • Suurleiri partiokasvatuksen välineenä, Lauri “Unski” Untamo, Maria “Kerttu” Nikkari

Kasvaako tarpoja leiriporttia rakentaessaan? Miten samoajan keittiöpestissä näkyvät kasvatustavoitteet? Miten varmistetaan vaeltajien ehjä kasvamisen tukeminen vaihtelevissa pesteissä ja vapaaehtoisessa ohjelmassa? Mistä suurleirien ohjelmalaaksot ja vapaa-ajan tekemiset juontavat juurensa? Finnjamboree2016 Kasvatusjohtajat Unski ja Kerttu johdattelevat innovatiivista keskustelua suurleirien merkityksestä partiokasvatuksessa.

    • Järjestöissä opitun hyödyntäminen ammatillisissa opinnoissa. Case: Haaga-Helia, Timo Sinivuori, Suomen Partiolaiset, Kimmo Mäki, Haaga-Helia

16.00-17.00 Yhteenveto päivästä, Timo Sinivuori

Lauantain paikka: Haaga Helia ammattikorkeakoulu, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

Lisätietoja

Tapahtuman johtajat: Lotte Malkakorpi, lotte.malkakorpi@partio.fi, Viljami Hätönen, viljami.hatonen@partio.fi

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Ok-opintokeskuksen kanssa.

slogan-cmyk


Materiaalit

Tapahtuman jälkeen materiaalit työpajoista ja esillä olleet linkit kootaan tälle sivulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *